Παιδικα προγραμματα


Προηγούμενη σελίδα Εκτύπωση


TaeKwonDoTo TaeKwonDo είναι ένα άθλημα με ιστορία δύο χιλιάδων χρόνων. Η γενέτειρα χώρα του αθλήματος είναι η Κορέα. Η διάδοσή του στην Ευρώπη άρχισε το 1960 ενώ το 1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα TaeKwonDo διεξήχθη το 1974. Από το 2000  συμπεριλαμβάνεται στα αθλήματα των Ολυμπιακών Αγώνων και σήμερα έχει αναγνωρισθεί ως επίσημο άθλημα σε περισσότερες από 160 χώρες στον κόσμο. Στην Ελλάδα διαδόθηκε ευρέως τα τελευταία χρόνια, γεγονός που οδήγησε στην κατάκτηση πολλών παγκόσμιων και ολυμπιακών μεταλλίων από έλληνες αθλητές.

Η ενασχόληση με το TaeKwonDo, ιδιαίτερα σε νεαρές ηλικίες (5-15 χρόνων), είναι σημαντική τόσο για την σωματική άσκηση όσο και για τη συγκρότηση του χαρακτήρα, την πνευματική ισορροπία και την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης των αθλητών. Στο MyGym λειτουργούν προπαιδικά και παιδικά τμήματα. Οι αθλητές προπονούνται 3 φορές την εβδομάδα ενώ οι εξετάσεις για την αναβάθμιση ζώνης διεξάγονται δύο φορές το χρόνο σύμφωνα με τους κανονισμούς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας TaeKwonDo (W.T.F).


 

Προπονητής: Μάριος Ευαγγελίδης (6 Dan WTF)
Ο Μαρίος Ευαγγελίδης είναι κάτοχος 6 Dan, απονεμημένων από την Παγκόσμια Ομοσπονδία TaeKwonDo (W.T.F). Ασχολείται με το TaeKwonDo ενεργά 29 χρόνια, ενώ διακρίθηκε ως αθλήτης στο αγωνιστικό μέρος του αθλήματος στις κατηγορίες παίδων, εφήβων και ανδρών. Είναι πτυχιούχος προπονητής από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Γ.Γ.Α) και πτυχιούχος διεθνής προπονητής από τη σχολή προπονητών της Ευρωπαικής Ομοσπονδίας TaeKwonDo (E.T.U). Από το 1998 είναι εθνικός διατητής της Ελληνικής Ομοσπονδίας TaeKwonDo (ΕΛ.Ο.Τ) ενώ από το 2005 είναι διεθνής διαιτητής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας TaeKwonDo.
 
Μουσικοκινητική Αγωγή

Η «Μουσικοκινητική Αγωγή» ασχολείται με την αγωγή του παιδιού μέσω της μουσικής. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη αγωγή που απευθύνεται στο παιδί θεωρώντας αυτό ως ένα σύνολο πνευματικό-σωματικό-ψυχικό.


Τα παιδιά βιώνουν μέσα από το σώμα και την κίνηση τους, τους νόμους της μουσικής, της μετρικής, του λόγου, του χώρου κλπ. Κάθε παιδί έχει το δικό του ατομικό ρυθμό και με το δικό του τρόπο βλέπει, ακούει και προσλαμβάνει έννοιες.


Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με βασικές αρχές (ρυθμός, μελωδία, τραγούδι, κίνηση, χορός, οργανογνωσία) με πολύ ευχάριστο και παιδαγωγικό τρόπο. Ευαισθητοποιούνται μουσικά.


Επιστρατεύει το σώμα (με την κίνηση και με την όξυνση των αισθήσεων) το πνεύμα (μεταδίδοντας γνώσεις που αφορούν την μουσική, το λόγο, το χώρο, το χρόνο) και την ψυχή (φέρνοντας το παιδί σε επαφή με αισθητικές μορφές).


Η ολόπλευρη σωματική ανάπτυξη, η αυτοπειθαρχία, η συνειδητοποίηση των εννοιών του χώρου, του χρόνου και του ρυθμού στοχεύουν στην δημιουργική έκφραση των παιδιών.


Αναπτύσσει συστήματα αυτοεκτίμησης και αναγνώρισης των κινητικών δυνατοτήτων του σώματος του και αυξάνει τον δείκτη αυτοπειθαρχίας.
Σταδιακά τα παιδιά αποκτούν τον έλεγχο των μεγάλων μυών του σώματος τους και θέτουν τα θεμέλια για την σωστή κινητική ανάπτυξη τους.
Η Μουσικοκινητική Αγωγή στοχεύει στην αίσθηση του χώρου και του χρόνου, στη γνώση του σώματος, στην δημιουργικότητα και την φαντασία, στη ρυθμική αντίληψη στην μουσική μνήμη.


Βασικά Στοιχεία Μουσικοκινητικής Αγωγής:
- Λόγος, Τραγούδι, Φωνή
- Κίνηση
- Μουσικά όργανα
- Ελεύθερη/αυτοσχέδια γραφή μουσικής
- Μουσική ακρόαση
- Μουσικά παιχνίδια
- Μίμηση
- Δραματοποίηση
- Μουσικά παραμύθια
- Μελωδικές και ρυθμικές επενδύσεις