Παιδικα προγραμματα


Προηγούμενη σελίδα Εκτύπωση


TaeKwonDoTo TaeKwonDo είναι ένα άθλημα με ιστορία δύο χιλιάδων χρόνων. Η γενέτειρα χώρα του αθλήματος είναι η Κορέα. Η διάδοσή του στην Ευρώπη άρχισε το 1960 ενώ το 1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα TaeKwonDo διεξήχθη το 1974. Από το 2000  συμπεριλαμβάνεται στα αθλήματα των Ολυμπιακών Αγώνων και σήμερα έχει αναγνωρισθεί ως επίσημο άθλημα σε περισσότερες από 160 χώρες στον κόσμο. Στην Ελλάδα διαδόθηκε ευρέως τα τελευταία χρόνια, γεγονός που οδήγησε στην κατάκτηση πολλών παγκόσμιων και ολυμπιακών μεταλλίων από έλληνες αθλητές.

Η ενασχόληση με το TaeKwonDo, ιδιαίτερα σε νεαρές ηλικίες (5-15 χρόνων), είναι σημαντική τόσο για την σωματική άσκηση όσο και για τη συγκρότηση του χαρακτήρα, την πνευματική ισορροπία και την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης των αθλητών. Στο MyGym λειτουργούν προπαιδικά και παιδικά τμήματα. Οι αθλητές προπονούνται 3 φορές την εβδομάδα ενώ οι εξετάσεις για την αναβάθμιση ζώνης διεξάγονται δύο φορές το χρόνο σύμφωνα με τους κανονισμούς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας TaeKwonDo (W.T.F).


 

Προπονητής: Μάριος Ευαγγελίδης (6 Dan WTF)
Ο Μαρίος Ευαγγελίδης είναι κάτοχος 6 Dan, απονεμημένων από την Παγκόσμια Ομοσπονδία TaeKwonDo (W.T.F). Ασχολείται με το TaeKwonDo ενεργά 29 χρόνια, ενώ διακρίθηκε ως αθλήτης στο αγωνιστικό μέρος του αθλήματος στις κατηγορίες παίδων, εφήβων και ανδρών. Είναι πτυχιούχος προπονητής από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Γ.Γ.Α) και πτυχιούχος διεθνής προπονητής από τη σχολή προπονητών της Ευρωπαικής Ομοσπονδίας TaeKwonDo (E.T.U). Από το 1998 είναι εθνικός διατητής της Ελληνικής Ομοσπονδίας TaeKwonDo (ΕΛ.Ο.Τ) ενώ από το 2005 είναι διεθνής διαιτητής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας TaeKwonDo.