Πώς γίνεται καύση λίπους με την αερόβια άσκηση;

Με τον όρο αερόβια άσκηση εννοούμε την άσκηση που περιλαμβάνει ή βελτιώνει την κατανάλωση οξυγόνου από το σώμα. Αερόβια σημαίνει ‘με αέρα’ δηλαδή με οξυγόνο, και αναφέρεται στη χρήση του οξυγόνου στη μεταβολική διαδικασία ή τη διαδικασία παραγωγής ενέργειας του σώματος. Πάμε όμως να προσεγγίσουμε λίγο πιο επιστημονικά την καύση του λίπους και να δούμε τι δείχνουν τα αποτελέσματα των επιστημονικών ερευνών για την ιδανική ένταση της αερόβιας άσκησης.
Άσκηση πριν το Γεύμα

Η αθλητική δραστηριότητα πριν το γεύμα βοηθάει στην απώλεια σωματικού βάρους. Το τελευταίο συμβαίνει καθώς δυναμική άσκηση με ένταση πάνω από 50% της μέγιστης ικανότητας αντοχής, η οποία εκφράζεται με τη μέγιστη πρόσληψη οξυγόνου στη μονάδα του χρόνου (VO2 max), αυξάνει τον ρυθμό μεταβολισμού μας, ο οποίος παραμένει σε υψηλά επίπεδα αρκετές ώρες μετά την άθληση, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι καύσεις του οργανισμού και να καταναλώνονται περισσότερες θερμίδες, απ’ότι εάν δεν είχε προηγηθεί σωματι
Γιατί ενώ γυμνάζομαι, βάζω κιλά αντί να χάνω;;;

Πρόκειται για μια από τις πιο συχνές ερωτήσεις που απασχολούν και συχνά αποθαρρύνουν ανθρώπους που ξεκινούν να γυμνάζονται. Ειδικά τα άτομα που ξεκινούν γυμναστήριο προκειμένου να χάσουν κιλά, συχνά απογοητεύονται βλέποντας τη ζυγαριά να κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που προσδοκούν, κάτι που είναι απολύτως κατανοητό.